Despre noi

cropped-cropped-DSC_0121.jpg

Bine ati venit, prieteni!

Dacă ați intrat pe această pagină, presupunem că doriți să aflați mai multe informații despre noi și despre activitățile pe care le desfășurăm. Să ne prezentăm deci!

Suntem o echipă de muzicieni, majoritatea formați la Universitatea Națională de Muzică din București, conexați prin dezideratul cunoașterii trecutului cultural muzical românesc, tezaurizat în manuscrise aflate în bibliotecile instituțiilor publice și mănăstirilor din România și din afară.

La început, a fost ideea născută din dorinţa de aprofundare a propriei tradiţii muzicale, de a ne exprima…de a ne descoperi…de a împărtăși frumuseţea melosului străvechi. De la idee la transpunere în fapt, a fost doar un pas…

Fondatorul conceptului ,,Anton Pann”, Constantin Răileanu, doctor în muzică al Universității mai sus amintite, a înființat în 2003 prima variantă vocal-instrumentală a ceea ce a devenit Formația Vocal-Instrumentală de Muzică Veche ,,Anton Pann”, pe scurt Ansamblul „Anton Pann”.

La acest proiect au aderat mai mulți muzicieni, prima configurație fiind una simfonică, pentru ca, în decursul timpului, să se cristalizeze formula actuală, de ansamblu cameral, ce se definește prin acuratețe interpretativă și stilistică (rezultată prin performarea la instrumente utilizate acum 200 de ani, dar caracteristice acestui spaţiu cultural) și prin însușirea limbajelor modale, specifice perioadelor cercetate.

Grație diferitelor parteneriate, colaborări şi proiecte, muzicienii implicați în conceptul ,,Anton Pann” au evoluat alături de interpreţi de marcă ai genului, precum Derya Turkan, Fikret Karakaya, Ahmed Şahin, Mehmet Bitmez (Turcia), Kyriakos Kalaitzidis (Grecia), KiyaTabassian (Iran, rezident în Canada), Emmanuel Hovhannisyan (Armenia), Vincent Segal ( Franța), Corul Madrigal,ș.a.

În prezent, Ansamblul desfăşoară activităţi concertistice şi de cercetare, fiind o prezenţă constantă în viaţa culturală românească.

Multiplele abordări sonore permit muzicienilor din ansamblu să creeze și să recreeze, astfel oferind cu fiecare proiect noutate și atractivitate, prin îmbinarea muzicii cu video-proiecția, cu jocurile de lumini, jocul actoricesc ori prin colaborarea cu muzicieni de nivel internațional, până la mixarea muzicii vechi cu electro și jazz. De fiecare dată, publicul, introdus în atmosfera creată de artiști, este cucerit și vrăjit.

Obiectivele principale ale conceptului ,,Anton Pann” Ensemble sunt de cercetare a tezaurului manuscriptic muzical mai sus amintit și de redare către publicul larg, prin înregistrări audio-video, spectacole și concerte-lecție, a materialului obținut.

            Publicul vizat nu are limită de vârstă, de religie sau etnie, scopul principal fiind acela de promovare a propriilor valori culturale atât în țară, cât și în afara ei.

În speranța că v-am trezit interesul pentru activitatea noastră, vă invităm într-o călătorie sonoră printre paginile acestui site, pentru a ne cunoaște mai bine!


contact

E-mail [email protected]
Telefon +40 768 557917
+40 765 251 351